Hai in Sat la Lectura a ajuns la final.

Mai multe detalii pe Facebook

Suceag, Mera si Corusu

Hai in Sat la Lectura!

"Mai haidaţi pă la noi, că Doamne, fain o fost!"

A fost un proiect reuşit, un proiect bine primit de comunităţile rurale. Absolut diferite de la un sat la altul, întâlnirile noastre au confirmat că şi acest demers este unul cel puţin necesar.

Prin noi, locuitorii din Suceagu, Mera, Coruşu, Mihăieşti şi Baciu au cunoscut personalităţi de primă linie ale lumii culturale, le-au ascultat poveştile de viaţă, amintirile. Le-au citit cuvintele.

Au fost cu noi prin sate, Cornel Udrea, Zorin Diaconescu, Karacsonyi Zsolt, Eugen Barz, Ion Muresan, Daniel Mosoiu, Viorel Muresan si Dorel Visan.

Ne inchinam in fata gestului domniilor lor de a se alatura proiectului "Hai in Sat la Lectura".

De asemenea, le multumim tuturor celor care in mod voluntar au inteles sa se implice pentru ca proiectul nostru sa fie un succes.

Celor peste 400 de copii, tineri si adulti din cele 5 comunitati rurale, intr-un mod aparte le multumim. Prin prezenta lor la intalnirile noastre, au validat ideea de la care a pornit acest proiect: Satul are nevoie de cultura!

Domnului George Vasile Dancu, reprezentantul editurii Scoala Ardeleana si al Asociatiei Culturale Eikon, respect! Am legat o prietenie si am inchegat o colaborare.

Multumim Kaufland Romania si Fundatiei Act for Tomorrow pentru sprijinul financiar. E admirabil sa investesti in cultura.

Hai in Sat la Lectura - un proiect al Asociatiei Culturale Hai in Sat finantat prin programul Start ONG, un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Partener - Asociatia Culturala Eikon.

Despre proiect:

SUCEAG:

"Mai copilasi, invatati sa vorbiti, sa cititi si sa scrieti in limba romana! Fiecare veti ajunge la un moment dat in fata unei comisii care va evalua acest lucru." - a afirmat Cornel Udrea - autor a 141 de carti si 68 de premiere teatrale.

Primul eveniment a avut loc in Suceagu, unde scriitori, oameni de cultura si jurnalisti s-au intalnit cu un public format in cea mai mare parte din localnici, locuitori ai satului. Aproximativ 75 de persoane dintre care mai mult de jumatate copii, au avut ocazia sa stea fata in fata cu Cornel Udrea, George Vasile Dancu si Zorin Diaconescu intr-o intalnire a carei menire este aceea de a stimula interesul tinerei generatii pentru citit si scris.

in cadrul discutiilor libere care au avut loc, Cornel Udrea a invitat tinerii din public sa discute despre modul in care ei se regasesc in cuvantul scris si rostit ai sa recite din propriile lor creatii.

MERA

Invitat - scriitorul Karacsonyi Zsolt.

Moderator - psihologul Lenke Iuhos.

CORUSU

Invitati: scriitorul Ion Muresan, scriitorul Eugen Barz - preot paroh al Bisericii Ortodoxe din Madridsi editorul George Vasile Dancu.

Multumim gazdelor, familia preot Alexandru Ciceu.

Galerie Foto