In Desfasurare de Paste, 2019

Mai multe detalii pe Facebook

In vecinatatea Clujului

Hai in Sat la Gradina:10 GRADINI pentru 10 FAMILII!

Hai in Sat la Gradina - un concept original prin care Asociatia Culturala "Hai in Sat" promoveaza viata sanatoasa.

Hai in Sat la Gradina - un proiect menit sa scoata familiile tinere din mall-uri.

De ce?

1. Pentru ca e nevoie.

2. Pentru ca ne dorim sa oferim cat mai multor oameni sansa de a manca sanatos, de a-si cultiva propriile legume, fructe, plante aromatice etc.

3. Pentru ca ne dorim sa oferim cat mai multor parinti oportunitatea de a-si invata copiii sa fie responsabili.

4. Pentru ca ne dorim sa oferim contexte sanatoase in care oamenii pot sa socializeze, sa relationeze, sa petreaca timp de calitate.

5. Pentru ca ne dorim sa oferim exemple din care sa invatam impreuna sa fim prietenosi cu mediul, atenti cu natura si responsabili cu trupul.

6. Pentru ca ne pasa!

7. Pentru ca sanatatea si calitatea vietii noastre depind strict de noi.

8. Pentru ca cele mai multe probleme de sanatate au drept cauza stresul, sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare.

9. Pentru ca daca noi suntem parte a problemei, atunci tot noi trebuie sa fim si parte a solutiei!

10. Pentru ca am promis!

Te invitam sa ni te alaturi in transformarea pe care Asociatia Culturala "Hai in Sat" o propune societatii. Te invitam sa fii una dintre cele 10 familii de nota 10!

Ce oferim noi? 10 mini gradini cu suprafete de aproximativ 100 de metri patrati fiecare. Unelte, apa, iarba verde pentru picnic.

Locatie: Sediul Asociatiei Culturale Hai in Sat, Suceag, nr 261 P. Coordonate GPS: 46.783812, 23.470227

Cum ajungi la noi?

Daca vii cu masina, ne gasesti la 12 kilometri de Cluj Napoca, pe soseaua Cluj - Zalau. Intri in Suceagu si mai vii un kilometru jumate. Daca vii cu transportul in comun, ai autobuz CTP. Orarul liniei M32 il gasesti aici: http://ctpcj.ro/index.php/ro/orare-linii/linii-metropolitane/linia-m32 si cobori la statia "Transformator". Daca vii cu bicicleta sau pe jos, ai si varianta scurta (7 km), peste deal din cartierul Grigorescu, de la capatul strazii Donath (vei primi harta traseului).

Ce cerem? Sa ai o familie cu cel putin un copil de pana la 12 ani. Sa locuiesti la bloc (in Cluj Napoca sau in comuna Baciu). Sa iti placa sa cultivi pamantul. Sa ai suficient timp pentru a-ti intretine gradina. Sa iti doresti un stil de viata sanatos. Sa vii cu idei noi pe care sa le punem in practica, impreuna. Sa promovezi ideea pe toate canalele social media la care ai acces.

Atentie: Deoarece sustinem si promovam viata sanatoasa; Deoarece respectam mediul; Deoarece suntem constienti ca grija pentru natura inseamna grija pentru viitorul nostru, al familiei si al Planetei; Pentru intretinerea gradinii tale, incurajam masurile curative (de combatere) si tratamentele bio si descurajam utilizarea substantelor chimice. De asemenea, incurajam cultivarea soiurilor si speciilor traditionale. Daca va fi necesar, vom organiza la fata locului intalniri cu specialisti in domeniu.

Scopul nostru: Sa construim impreuna o comunitate de oameni activi, responsabili si suficient de motivati pentru a crea o masa critica constienta ca lucrurile se misca doar daca cineva le pune in miscare.

Daca esti interesat, iata ce ai de facut:

Share acestui articol si like paginii "Hai in Sat", iar dupa, intri pe pagina de facebook si ne scrii un mesaj prin care iti manifesti intentia si dorinta de a fi beneficiarul uneia dintre cele 10 mini gradini. Tot aici, ne spui si cate ceva despre tine si familia ta, astfel incat sa avem date pe care sa le luam in calcul cand vom selecta cei 10 beneficiari.

Calendar: 22 aprilie - data limita de inscriere

25 aprilie - comunicarea listei celor 10 familii beneficiare

1 Mai - tragerea la sorti a loturilor, sarbatorirea evenimentului si inceperea primelor lucrari

Octombrie - Ziua Recoltei - Eveniment concurs al Comunitatii "Hai in Sat la Gradina"

Te asteptam!

Echipa Hai in Sat